educationENGINEERINGEngineering scienceMathematics

A car travels with a constant velocity of 45km/hr for 20 seconds. What distance does it cover in this time.

HOLIDAY ASSIGNMENT

  1. A boy cycles continuously through a distance of 1.0km in 5 minutes. Calculate his average speed.
    Solution
    1km = 1000m
    1 minutes =60 seconds
    5 minutes = 5×60 = 300 seconds
    Average speed = distance/time
    1000/300 = 3.33m/s
  2. A car travels with a constant velocity of 45km/hr for 20 seconds. What distance does it cover in this time.
    Solution
    Conversion of units
    Velocity 45km/hr =( 45×1000)/(60×60) = 12.5m/s
    Distance = velocity×time
    12.5×20 = 250m

Oluwamuyide Peter

My name is seyi, the main aim of creating this platform is to help users get information like school updates, electrical engineering topics and many more for free

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button